Wersja historyczna publikacji, ważna od: 29.11.2021 14:15:10 do: 29.11.2021 15:25:40, opublikowana przez: Natalia Ochędzan

Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w dniu 15 grudnia 2021 r. podczas spotkania informacyjno-konsultacyjnego

ZAPYTANIE OFERTOWE z dnia 29 listopada 2021 r. Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w dniu 15 grudnia 2021 r. podczas spotkania informacyjno-konsultacyjnego W ramach spotkania informacyjno-konsultacyjnego, które odbędzie się 15 grudnia 2021 r. Województwo Opolskie planuje organizację warsztatów kulinarnych promujących i upowszechniających zasoby przyrodnicze obszaru Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna” ze szczególnym uwzględnieniem akwenów wodnych i obszarów chronionych, dziedzictwo kulturowe i kulinarne. Mając na uwadze powyższe, Województwo Opolskie zwraca się z prośbą o złożenie oferty cenowej zgodnie z przedstawionymi wymogami:

  1. Nazwa i adres Zamawiającego
Województwo Opolskie, ul. Piastowska 14, 45-082 Opole, NIP: 754 307 75 6
  1. Termin realizacji usługi: 15 grudnia 2021 r., czas trwania: ok. 2 godziny zegarowe w czasie trwania spotkania (szczegółowe godziny do ustalenia przez Zamawiającego),
  2. Miejsce realizacji usługi: Hotel Dębowe Wzgórze w Pokrzywnej
  3. Przedmiot zamówienia: Organizacja i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych w dniu 15 grudnia 2021 r.:
Organizacja i przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla 4 grup, w każdej grupie do 15 osób.  Szczegółowy zakres zadań obejmuje w szczególności: 1. zapewnienie osoby z odpowiednim przygotowaniem do prowadzenia warsztatów, 2. uzbrojenie w sprzęt 4 stanowisk kulinarnych wraz z wymaganym sprzętem towarzyszącym, w szczególności w sprzęt zasilany elektrycznie do przygotowania dań: gotowanych, smażonych (płyty grzewcze) i pieczonych (piekarnik) oraz pozostały sprzęt konieczny do przygotowania potraw, np.: naczynia, narzędzia, noże, ściereczki, deski, urządzenia do rozdrabniania, itp., 3. zapewnienie produktów do przeprowadzenia warsztatów i przygotowania potraw, 4. warsztaty z przygotowania czterech potraw z wykorzystaniem opolskich ryb, np. karpia, 5. przeprowadzenie konkursu kulinarnego i ocena przygotowanych potraw, 6. przygotowanie dyplomów / certyfikatów dla uczestników warsztatów, 7. przygotowanie scenariusza warsztatów, 8. zapewnienie w szczególności: naczyń jednorazowych, fartuchów, rękawiczek, maseczek, środków dezynfekujących. W ramach warsztatów każda grupa przygotuje jedną potrawę. W ramach warsztatów wykonawca przeprowadzi konkurs z gotowaniem i degustacją dla 4 drużyn –uczestników spotkania – łącznie do 50 osób. W ramach warsztatów zapewni przygotowanie do 50 porcji degustacyjnych potraw z karpia, naczynia jednorazowe dla każdego uczestnika oraz sprzęt konieczny do przeprowadzenia warsztatów. Gramatura każdej porcji powinna się mieścić w przedziale 70-120 g. Warsztaty odbywać się będą przez około 2 godziny zegarowe, w godzinach ustalonych z Zamawiającym. Wykonawca będzie informował osoby uczestniczące w imprezie o finansowaniu przedmiotu zamówienia ze środków UE, Europejskiego Fundusz Morskiego i Rybackiego w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze”. Zamawiający zapewnia miejsce realizacji, stoły oraz dostęp do prądu i bieżącej wody których pokrywa koszty. Wykonawca zapewnia niezbędny sprzęt i pokrywa koszty transportu.
  1. Warunek udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku – posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia w prowadzeniu warsztatów kulinarnych.
  2. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie: cena - 100% – maksymalne wynagrodzenie wykonawcy za cały zakres realizacji zamówienia.
Oferent określi cenę jednostkową netto, brutto (wraz z należnym podatkiem VAT naliczonym zgodnie z obowiązującymi przepisami) i wartość brutto poszczególnych pozycji - w złotych polskich. Suma poszczególnych wartości brutto da całkowitą wartość brutto, która powinna obejmować całkowitą wartość usługi wraz ze wszystkimi kosztami.
  1. Termin i miejsce składania ofert:
Oferty należy składać w terminie do 2 grudnia 2021 r. elektronicznie (podpisany skan) na adres info.prow@opolskie.pl. O zachowaniu terminu dostarczenia oferty decyduje data wpływu poczty email. Oferty należy składać na formularzu oferty stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego. Zamawiający poprawi w ofercie: oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe oraz inne omyłki niepowodujące istotnych zmian w treści oferty – niezwłocznie, zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
  1. Przesłanki odrzucenia oferty:
Oferta podlega odrzuceniu w przypadku, gdy:
  • jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego lub
  • została złożona po terminie składania ofert określonym w zapytaniu ofertowym lub
  • oferent złożył dwie oferty
W terminie składania ofert Wykonawca ma prawo do zmiany oferty bądź jej wycofania. Nie dopuszcza się składania ofert częściowych.
  1. Zamawiający dopuszcza możliwość zakończenia postępowania w sprawie wyboru Wykonawcy bez wyboru żadnej z ofert bądź odstąpienie od podpisania umowy po wyborze oferty najkorzystniejszej z wykonawcą, który przedstawił tę ofertę.
  2. Dodatkowe informacje:
  • Oferenci zobowiązani są do zapoznania się z treścią klauzuli informacyjnej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego: https://bip.opolskie.pl/2018/08/rodo/. Złożenie oferty jest równoznaczne z zapoznaniem się i zaakceptowaniem klauzuli informacyjnej o ochronie danych osobowych oraz wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych w zakresie określonym w klauzuli informacyjnej w celu wskazanym w pkt. 3 b).
  • Po wyborze najkorzystniejszej oferty przez partnerów, zostanie podpisana umowa z Wykonawcą. Województwo Opolskie odpowiada za sfinansowanie przedmiotu umowy.
  • Województwo opolskie nie podnosi odpowiedzialności cywilnej ani finansowej za ewentualne zniszczenia i/lub kradzież elementów / wyposażenia wskazanych w przedmiocie zamówienia.
  • Koszt usługi wraz ze wszystkimi kosztami związanymi z realizacją zamówienia współfinansowany jest ze środków: Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w ramach Pomocy Technicznej Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze”. Instytucja Zarządzająca Programem Operacyjnym „Rybactwo i Morze” – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Usługa realizowana jest w ramach Rocznego Planu Działań Informacyjno-Promocyjnego PO RYBY 2014-2020 na rok 2021 sporządzonego dla Samorządu Województwa Opolskiego.
  • W przypadku, wystąpienia dodatkowych obostrzeń na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej lub rezygnacją uczestników z udziału w warsztatach w związku ze stanem epidemii lub stan zagrożenia epidemicznego, Zamawiający zastrzega sobie prawo do możliwości odstąpienia od realizacji przedmiotu zamówienia. Z tego tytułu nie będą naliczane kary umowne. DANE DO WYSTAWIENIA FAKTURY:
Adres dostarczenia faktury Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego, ul. Hallera 9; 45-867 Opole
Faktura wystawiona na: Odbiorca:
Województwo Opolskie ul. Piastowska 14, 45-082 Opole NIP: 754-307-75-65 Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego ul. Piastowska 14, 45-082 Opole
 Do pobrania: Zapytanie ofertowe - warsztaty rybne Formularz oferty do wypełnienia

Metryczka

Podmiot udostępniający:Województwo Opolskie
Przewiń do góry