1. NAZWA PROJEKTU LUB PROGRAMU
Przedmiot zamówienia jest realizowany w ramach projektu pn. „Wdrożenie systemu zarządzania jakością powietrza w samorządach województwa opolskiego” LIFE_AQP_Opolskie_2019.PL – LIFE19 GIE/PL/000398 finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu LIFE i współfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
2. TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
Postępowanie prowadzone będzie w trybie: zapytanie ofertowe dla zamówień o wartości nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 130 000,00 zł (słownie: sto trzydzieści tysięcy zł).
Do niniejszego zamówienia nie stosuje się ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. 2021 r. poz. 1129, 1598).
Rodzaj zamówienia: usługa.
3. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie posiłków z obsługą (tzw. catering) w ramach realizacji projektu LIFE pn.: „Wdrożenie systemu zarządzania jakością powietrza w samorządach województwa opolskiego” LIFE_AQP_OPOLSKIE_2019.PL – LIFE19 GIE/PL/000398 (D1, E2) finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu LIFE i współfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
4. WARUNKI UDZIAŁU
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności zawodowej:
- posiadania wiedzy i doświadczenia;
- dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
- wykonawcy, którzy są wpisani do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
5. MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT
Oferty należy składać w nieprzekraczalnym terminie do dnia 24 listopada 2021 r. do godz. 24:00., wyłącznie w formie elektronicznej, na adres e-mail: dos@opolskie.pl.
O zachowaniu terminu dostarczenia oferty decyduje data wpływu e-mail na skrzynkę Zamawiającego.
Cena powinna zawierać takie, elementy jak jednostkową cenę netto; cenę brutto, przedstawione na załączonym do ogłoszenia formularzu, stanowiącym załącznik nr 1. Wzór formularza ofertowego.
Cena musi uwzględniać koszt dostarczenia przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego.
6. OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Oferta powinna:
- posiadać datę sporządzenia i podpis upełnomocnionego przedstawiciela Wykonawcy;
- zawierać nazwę, adres, numer NIP, numer telefonu, adres poczty elektronicznej Wykonawcy;
- zawierać cenę netto i brutto oraz stawkę VAT w złotych polskich;
- zostać sporządzona na formularzu ofertowym, którego wzór stanowi załącznik nr 1. Wzór formularza ofertowego do zapytania ofertowego;
- zawierać uzupełnione i podpisane załączniki: załącznik nr 2. Spełnienie warunku udziału; załącznik nr 3. Wykaz wykonanych usług
- zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia.
Przesłanki odrzucenia oferty:
- oferta podlega odrzuceniu w przypadku, gdy jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego;
- została złożona po terminie składania ofert określonym w zapytaniu ofertowym.
7. KRYTERIUM WYBORU OFERT
Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie wyniku osiągniętej liczby punktów w oparciu o kryteria i ustaloną punktację. Szczegóły znajdują się w dokumencie pn.: Zapytanie ofertowe dotyczące cateringu.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta jest najkorzystniejsza i uzyskała łącznie ze wszystkich kryteriów oceny ofert największą liczbę punktów.
Ocena punktowa, o której mowa powyżej zostanie przyznana z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Po dokonaniu wyboru Wykonawcy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość negocjacji warunków i ceny zamówienia.
Po dokonaniu wyboru Wykonawcy Zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego, w terminie nie krótszym niż 10 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie to zostało przesłane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, albo 14 dni – jeżeli zostało przesłane w inny sposób.
8. OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO
W związku z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej RODO) informujemy, że na stronie:
https://bip.opolskie.pl/2018/06/ochrona-danych-osobowych/
zamieszczona jest klauzula informacyjna o ochronie danych osobowych. Wykonawcy zobowiązani są do zapoznania się z treścią klauzuli informacyjnej.
W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o kontakt z Panią Anną Rychlicką, nr tel. 77/549 38 72
INFORMACJA O NIEWYŁONIENIU WYKONAWCY
W wyznaczonym terminie wpłynęły trzy (3) oferty:
1) Hotel – Restauracja pod Złotą Koroną P.H.U. ANFRA s.c. Anna Olak, Franciszek Flak – Opole
termin złożenia oferty: 24.11.2021 r. godz. 10:28 (drogą elektroniczną)
2) Hotel DeSilva Premium Opole – Opole
termin złożenia oferty: 24.11.2021 r. godz. 12:07 (aktualizacja oferty godz. 14:33) (drogą
elektroniczną)
3) PeKaDe Partners Sp. Z o.o. (Hotel Szara Willa) – Opole
termin złożenia oferty: 24.11.2021 r. godz. 10:37 (aktualizacja oferty godz. 16:55) (drogą
elektroniczną)
Przedłożone oferty nie spełniły warunków określonych w treści ogłoszenia zapytania ofertowego.
W związku z tym, nie wyłoniono oferenta do wykonania ww. zadania.
Zapytanie ofertowe zostanie ponownie ogłoszone.
Data ważności: | 24.11.2021 |
---|---|
Osoba odpowiedzialna: | Manfred Grabelus - Dyrektor Departamentu Ochrony Środowiska |
Typ: | Zakupy Program LIFE |
Załączniki
Metryczka
Wytworzono: | 16.11.2021 |
---|---|
Wytworzono przez: | Manfred Grabelus - Dyrektor Departamentu Ochrony Środowiska |
Opublikowano: | 16.11.2021, 14:47 |
Opublikowano przez: | Katarzyna Oszańca |
Zmodyfikowano: | 03.12.2021, 10:57 |
Zmodyfikowano przez: | Katarzyna Oszańca |
Podmiot udostępniający: | Województwo Opolskie |
Liczba odwiedzin: | 181 |
Rejestr zmian
-
ZAPYTANIE OFERTOWE na świadczenie usługi pn. Dostarczanie posiłków z obsługą (tzw. catering) w ramach realizacji projektu pn. "Wdrożenie systemu zarządzania jakością powietrza w samorządach województwa opolskiego" LIFE_AQP_OPOLSKIE_2019.PL - LIFE19 GIE/PL/000398 (D1, E2) finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu LIFE i współfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
- Uaktualniono:
- 03.12.2021, 10:57
- Uaktualniono przez:
- Katarzyna Oszańca
-
ZAPYTANIE OFERTOWE na świadczenie usługi pn. Dostarczanie posiłków z obsługą (tzw. catering) w ramach realizacji projektu pn. "Wdrożenie systemu zarządzania jakością powietrza w samorządach województwa opolskiego" LIFE_AQP_OPOLSKIE_2019.PL - LIFE19 GIE/PL/000398 (D1, E2) finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu LIFE i współfinansowanego przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.
- Utworzono:
- 16.11.2021, 14:47
- Utworzono przez:
- Katarzyna Oszańca
W przypadku problemów z dostępnością dokumentu na stronie BIP prosimy o zgłoszenie uwag koordynatorowi dostępności Pani Aldonie Stahlberger, email: dostepnosc@opolskie.pl, tel. +48 77 44 45 519.